Cobra er et bodøband med svært lang fartstid på scener rundt omkring i Norge og Danmark. De første toner ble spilt allerede i 1975. Cobra har opp gjennom årene i hovedsak rettet sitt repertoar mot et dansende publikum, men har aldri vært et typisk danseband.

 

Dagens Cobra spiller fortsatt musikk med dansefot i seg, men er nok litt mer «røffere» i kantene enn tidligere utgaver. På repertoaret står musikk fra Beatles, CCR, Eric Clapton, Gary Moore, Bjørn Eidsvåg, Dance With a Stranger m/flere, pluss egne låter.

 

Cobra har gitt ut to vinylsingler, Vær dæ sjøl/ Minner i 1980 og Gutta Boys’n /Ferie 1982. Gutta Boys’n var forøvrige innom Norsktoppen, som var et anerkjent riksdekkende radioprogram for norsk musikk på den tiden.

 

I 1994 kom CD EPen ”500 miles” . Den finnes i dag på de fleste streamtjenster som Spotify , Itunes etc.

I mai i år (2016) ble ”Bodø by” gitt ute. Denne er en hyllest til Bodø. Den kan også streames samt at den er å finne på Youtube, https://www.youtube.com/watch?v=g3LoWZ2lqD8

 

Cobra som er inne i sitt femte tiår som band har følgende motto” Vi gir oss aldri”. Kanskje blir det en sang av det i fremtiden.

 

Cobra består av 6 meget rutinerte musikere som først og fremst spiller fordi det er det de liker aller best, samt målsetting om å tilfredsstille ethvert publikum.

 

Hans Kåre Høyskar vokal

Roger B. Fredriksen, bass,vokal

Tom Roger Olsen , Trommer

Erik Tjærandsen , diverse keyboards

Ivar Jensen, gitar, munnspill, vokal

Øystein Nilsen , diverse gitarer.

På « Oktoberfestivalen» vil publikum få høre et bredt sammensatt melodivalg med «allsangfaktor»